Denton.reismee.nl

Brasil!!!

Hoi

Zag net dat het bijna een maand geleden is dat ik iets van me heb laten horen dus werd echt weer eens tijd om een nieuw verhaal te plaatsen.Na het noorden van Argentinie ben ik dus Paraguay in gegaan omprojecten van PLAN te bezoeken.Dit was echt eenervaring die ik nooit meer zalvergeten. Echt zo bijzonder! Kan het eigenlijk ook nietzo goed met woorden beschrijven, dus daarom doe ik dat ook maar niet. En dan ook nog is te bedenken dat ik in Peru, Ecuador en Guatemaladit weer ga meemaken. Zie er echt naar uit!Na deze bezoeken ben ik verder doorgegaan in Paraguay waar ik opeens midden in de carnaval van Encarnacionbelandde. Echt lachen, feest vieren kunnen ze wel daar.Het enige is dat het behoorlijk lastig was om een plek om te slapen te vinden gedurende carnaval.

Na Paraguay voor de laatste keer Argentinie in gegaan om de watervallen van Iguazu te bezoeken. Bij aankomt inPuertoIguazubelandde ik opeens in een hostel waar ze een zwembad hadden.Hoe lekker was dat na 2,5 week in Paraguay met bijnaaltijd een temperatuur boven de 40 graden en niets om af te koelen.Voelde me ook weergelijk helemaal het mannetje na 4 uur lang rondgedobberd te hebben. Na drie dagen door Brazilie in. Leuk is dat heb ik eindelijk het spaans aardig onder de knie,wordt er portugees gesproken. Dus de handen en voeten worden weer flink gebruikt!Hier heb ik onder andere de brazeliaanse kant van de watervallenen de Itaipu dam bezocht. Deze dam is de op 1 naar grootse stuwdam in de wereld, en ja hij was inderdaad behoorlijk aan de grote kant. Was toch wel erg indrukwekkend.

Afgelopen vrijdagben ik van Foz de Iguazu met een nachtbus richting Campo Grande gegaan. ´s Ochtendsvroeg aangekomen (het is hier 5 uur vroeger dan in NL) en gelijkoverspoeld doorPantanal tours die ik kon nemen. Hier zit je trouwens niet echt op tewachten alsje net een een hele nacht in de bus hebt gezeten. Na een poos samen met 4 engelsen die ik in de bus ontmoet had een tour uitgekozen en dezelfde dag noghetPantanal in.We sliepen zoalsop de foto´s te zien is in overheerlijke hangmatten.Elke morgen rond 06.00 uuropgestaan omvroeg de jungle in te gaan. Tussen 11.00 en 15.00 is het ook gewoon echt te warm om wat te doen. en danrond 16.00 gingen we weer op pad.Echtzo mooi daar.Was ook echt zo verbaasd over de hoeveelheid kaaimannen daar. Er leven er ongeveer 35 miljoen in het Pantanal.

Mijn plannen voor de komende tijd zijn ommorgen de bus richting Corumba in Braziliete pakkenom Bolivia in te gaan.Wil de zogenaamde 'Death train' gaan pakken vanaf de grens naar Santa Cruz.

Chris

Vera

hey hey!!
je hebt weer veel meegemaakt! volgens mij is het daar ook prachtig, de foto's zijn echt heel mooi!
Enne jij op een paard...? Wie had dat ooit verwacht ;-) !!
Nou geniet ervan en ben benieuwd naar je volgende verhalen!
Het wordt hier steeds rustiger, de een na de ander gaat heerlijk de wereld ontdekken! Van het weekend gaat in BReda het carnaval ook weer los!! Maar zal vast niet zo mooi zijn als daar... meer zuipfestijn hiero!!
Heb je ook foto's van de carnaval daar?? Ben benieuwd!
Geniet geniet geniet!!

xxx Veer

P.S. Je ziet er goed uit Chris!! Lekker kleurtje!

Jolanda

Machtig Mina, wat een avonturen, Chris! En het is nog niet klaar: je bent nog niet op de helft. Wat staat je allemaal nog voor fraais te wachten hè.? Juist: de komst van je gekke tante, dus verzamel vooral ideeën voor zulke mooie plaatjes en avonturen. Zo'n hangmat, kun je daar ook op je buik in slapen? Die natuur is toch overweldigend.... om stil van te worden. Geniet lekker verder en een dikke knuf van mij

Joyce

Jaja begint een beetje eentonig te worden, maar ben weer blij om je verhalen te lezen en je foto's te zien.
Enjoy Dude!!! Ennuh die biertjes?? Die gaan we zeker kappen van de zomer!!!
X

Lianne

Ja inderdaad goede vraag! Kun je ook op je buik slapen in zo een hangmat??? Ga je nu binnenkort ook portugees leren dan? Echt cool die dieren op de foto's!! Pas op dat je je voet niet verliest anders moeten we nog een prothese meesturen met je tante!!

Kus Li

Kees en Corrie Murre

Geweldig Chris! Mooie foto's en een mooi verhaal erbij. Moet echt indrukwekkend zijn die natuur daar.
We kijken uit naar je vervolg...

john en heleen

Wat een geweldige foto's weer!! De natuur is schitterend. Wat een bijzondere dieren ook.
We genieten enorm van je verhalen en foto's.

Jacco

Chris, hel mooie foto's, is wel wat beter dan riob bijwerken bij de gemeente Kapelle. Wij kijken trouwens elke keer weer uit naar je verhalen en foto's want deze zijn geweldig. Nog veel plezier toegewenst de komende tijd

hanna

hej chris,
bij jou ook de tijd voorbij, dat gevoel ken ik.
wat zien die foto's er fantastisch uit en het lijkt me idd ook erg gaaf om bezig te zijn voor plan.
ik krijg bijna behoefte aan die warmte want ik zie hier al twee weken lang alleen maar sneeuw, bevroren sneeuw en dooiende papsneeuw. haha en glibber dus lekker rond in bergen.

vi snakke! (we spreken elkaar snel)

xxx hanna

Amy en Kevin

Hey yo,

Super foto's!!! Je ziet eruit als een echte crocodil dundie. Wij gaan over een uurtje ook ff lekker ertussen uit.

Geniet fijn verder.

Groetjes

Frank

Hey Chris,

Ziet er allemaal weer te gek uit man. Foto's zijn ook echt goed. Als ik dat zo zie, dan wil ik gelijk ook weer op reis.
Het was wel even een shock om jou op een paard te zien. Was er een leuke vrouw bij? :)

Keep having fun mate!

BEATRICE

PRACHTIG CHRIS , MOOI FOTO'S HEEL DIKKES KUSJES VAN ONS ,,

Eefje

Mooie foto's man!! Straks ga ik ook nog reizen??!!
Wel leuk ja heb je net je spaans een beetje onder de knie moet je nu weer portugees gaan praten, haha. Dan leer je dat toch ook effe...
Veel plezier chrisje.

Yasmin.

Oi! Kom er nu pas achter dat je een weblog bij houdt..
Alles klinkt echt leuk en de illustraties zijn echt gaaf! (ja, ik ben jaloers)

Geniet er van en nog veel plezier met Jolanda! Doe haar ook maar de groetjes.

X

Renske en Pim (Asuncion)

Hola Christiaan!
Mooi verhalen! Parguay was dus een mooie ervaring met PLAN! Geen Parguyaanse homos meer in the bush tegengekomen?;) en hoe was de death train? wij hebben m een tijdje geleden genomen en overleefd. Nu in noord Argentinie, cowbowland en morgen door naar de zoutmeren richting Uyuni. Disfrutta amigo! en wie weet zien we je nog ergens!
Tjau Renske en Pim (hostel Asuncion met t oude vrouwtje)

hanna

hej chrisje

hoe is het met je? heb al een tijdje niks meer van je gehoord. hoe bevalt het reizen met je tante? zeker wel leuk om na zo'n tijd weer een bekende te zien.

ik mag over 2 weekjes al weer terug naar het vertrouwde zeeland, heb er stiekem erg veel zin in!!!

hoop snel weer wat van je avonturen te lezen.

xxxx