Uruguay
Heeee
Ik zal maar niet over het ontzettend warme weer hier beginnen aangezien ik gelezen heb dat het nogal aardig wat aan de koude kant is in Holland. Wel tof om weer lekker op natuur ijs te kunnen gaan schaatsen enzo.
Ik weet dat het eigenlijk een beetje laat is maar toch nog een gelukkig jaar iedereen!!! De kerstdagen en oudjaar waren hier echt super. De kerst natuurlijk met de familie doorgebracht. Had eigenlijk een beetje een soort van oudjaarsavond gevoel. Aangezien ze hier om 0.00 uur champagne drinken en vuurwerk afsteken. Wel grappig!! Het is trouwens niet echt makkelijk om hier vegetarier te zijn tijdens dit soort feesten maar had het al een beetje verwacht dus had een soortje van mijn eigen maaltijd :-) Wat ik nog wel het meest bijzondere vindt is dat je ook gewoon echt opgenomen wordt in de familie. De mensen zijn hier echt zo gastvrij. Oud en nieuw hebben we gevierd met ongeveer negen mensen van onze spaanse school op het dakterras van een familie waar 1 van de studenten woont. Hahaha dit was echt wel een geslaagd feestje!!! Wat ik ook wel interessant vindt is dat hier iedereen echt zo laat naar bed gaat. De laatste avond zijn we met een groepje van school naar een bar gegaan, toen we terugkwamen rond een uur of 03.30 was hun dochter van 9 jaar gewoon nog lekker aan het spelen in de keuken. Echt zo een verschil!!!
3 weken in Buenos Aires vond ik ook wel precies goed. Heb echt wel zoveel gezien en meegemaak daar. Het leven gaat hier gewoon 24 uur per dag door. Er is gewoon altijd leven op straat. Echt wel bizar.
Afgelopen maandag ben ik samen met de 2 zweden waarmee ik 3 weken in Buenos Aires heb gewoond met de boot naar Colonia de Sacremento in Uruguay gegaan. Was echt super om lekker uit de ontzettend grote stad te zijn. Bij aankomst in Colonia gelijk onze zwemspullen gepakt en fietsen gehuurd om lekker langs het strand te fietsen en lekker te zwemmen. Hier gaat ook lekker alles op het gemakje. Volgens mij hebben ze zelfs nooit van het woord stress gehoord. Prima is dat, kan ik gewoon is zonder problemen te laat komen ergens. Echt iets voor mij. Daarna zijn we doorgegaan naar Montevideo. De stad heeft zowel indrukwekkende dingen om te bezoeken als prima stranden om zwemmen. We zijn hier nu in totaal drie dagen ofzo. Ook ben ik nog een dag naar Punta del Diablo gegaan. Dit was echt een strand paradijs. Echt zo genieten!!
Heb mijn plannen om naar Brazilie te gaan even aan de kant gezet en ga morgen naar Cordoba in Argentinie. Een van de redenen is om mijn spaans goed onder de knie te krijgen en zoveel mogelijk te gaan toepassen wat ik de afgelopen weken heb geleerd. Ook ben ik toch wel erg onder de indruk van Argentinie en wil graag het noorden toch wel graag gaan zien. Dus vandaar. Heb echt weer zin om de bergen in te gaan en weer veel tochten te gaan maken. Heerlijk!!! O ja, nog wat heb mijn haar achtergelaten in Uruguay was het namelijk echt beu.
Chris
Nou ik ben zeer benieuwd naar je nieuwe haren!!!
Helemaal kaal?? Ach dan krijg je tenminste de verwijzing naar Chiel B niet meer hè!
Have fun en tot ?
X
ehm ik bedoelde giel b..
hoi chris.
ben benieuwd hoe de rest van jou reis verloopt.
een goed 2009 toegewenst en wij hopen voor jou,
dat je jou reis in voor jou ogen tot een volmaakt,
reisverslag mag eindigen.
het beste en tot horens.
jan en beatrice.
lieve Chris, weet niet wat er aan de hand was met die pagina van jou, maar probeer al 2 dagen te reageren. En je ziet: de volhouder wint! Zo zal dat zeker ook voor jou gelden. Je komt echt op de plekken die je wilt. Nu hoop ik alleen nog dat die nieuwe coupe haar niet is zoals in m'n dromen laatst: met een matje in je nek hahaha. Als ik je nu maar herken in La Paz!? liefs, je tante en grote fan.....
Dat meen je niet, helemaal kaal?? Lekker luchtig toch met dat warme weer!!
Heb je weleens eerder gehad toch?? Stond helemaal niet zo verkeerd dacht ik...?
veel plezier!!
Ha die Chris, we willen foto's zien van je nieuwe look!!
Geniet ze XXX
Rianda
Chris,
Dat klinkt nog steeds heerlijk & enthousiast. Vooral heel veel verder genieten!
gr,
Saskia
Hai Chris, ik kreeg vrijdag je web-adres door van secretariaat en heb je laatste reisverhalen doorgelezen. ''t Ziet er goed uit allemaal, sommige ervaringen komen mij bekend voor uit de tijd dat ik ook veel reisde. Ik ben benieuwd hoe het met 't eten is gesteld, ik herinner me dat ze in zuid-america grote biefstukken op konden dienen. wanneer ga je naar Peru? Ik zag dat je goed met apen overweg kon, bij Nasca hebben ze daar nog een mooie tekening in de woestijn> goed te zien vanuit de lucht. m.vr.gr, Ad