Van het uitgestrekte Patagonie naar Buenos Aires
Hi
Afgelopen zondag aangekomen in het zeer warme Buenos Aires (31 graden). Dit is toch wel even en flink verschil met waar ik de afgelopen tijduitgehangen heb. Na El Calafate weer Chile in gegaanrichting Puerto Natales en Punta Arenas.Hier heb ik onder andere een schitterende tocht gemaakt in Torres del Paine.Op de plek van de foto heb ik ook echt heerlijk lang gezeten.Opzulk soort momentenga je ook echt beseffen in wat voorbijzondere omgeving je bent. Ik ben zo blij dat ik de keuze heb gemaaktom deze reis te maken.
Vanuit Punta Arenasben ik met de busrichting Ushuaia gegaan.Om daar te komen moesten we de Strait of Magellan over om in Tierra del Fuego (Vuurland)te komen. Nawederom een schitterende bustocht aangekomen inzoals ze hier zeggen 'Fin del Mundo'. Een stadje gevuld met restaurants, souveniershops en plekkenwaar je tours kan boeken. Op aanraden van een stelanderemensennaar een hostel net buiten het centrum gegaan.Echt eenprachtige plek. Vanuit de tuin van het hostel keek je overheelUshuaia uit. Wat echt zo apart is.De zon komt hieral rond 03.00 ´s ochtends op en dat het eigenlijk rond 23.00 een soort vandonker is. Dus best lange dagen al zeg ik het zelf!!!Hierdoorkun je echt gewoon heelveel zien en doen ineendag.
Maar zondag was het dus zover.Weg uit de natuur enrichtingBuenos Aires. Op het vliegveld opgepikt door een taxichauffeur. Vond het wel lachen. Had nog nooit een man gezien met een bordje bij de uitgang metmijn naam erop.Maar het nu was het toch zover!!! Heb ik dat ook weer eens meegemaakt! Dit was allemaal geregeld door de school.Na een half uur inde taxi bij mijn gastgezin aangekomen. Waar ik echt blij mee was is dat ze helemaal geen woord engelskunnen.Dus de komende tijd wordthet toch flink spaans oefenen voor me. Ik had het toevallig gisteren, zat in de keuken kwam Maria (hun dochter van9 jaar) naar me toeen begonvanalles te vragen. Hahaha kostte wat even wat tijd maar kwam er toch aardig uit.Het huis waar ik woon isookecht prachtig (zie foto´s) en zit hier met nog vier andere studenten. De familie woont eigenlijk in het voorste gedeelte van het huis enwij wonen erachter. Heb echt eenflinke kamer voor mezelf. Na anderhalf maand in dorms geslapen te hebben, is het ook wel weereven lekker als het gewoon helemaal stil is. Ik heb ook echt geluk met mijn school.Ik was deze week deenige die begon. Heb dus de hele week prive lessen gehad (20 uur). Dit is echt wel intensief , maarleer het echtwel goed zo! De lessenduren van 09.30tot 13.30 uur. Hahaha en dan natuurlijk huiswerk maken. ´s Middags meestalBuenos Aires ontdekken. Ik weet in ieder geval dat ik me hier zeker niet zalgaan vervelen, er is namelijk zoveel te zienen doen.
O ja, ga kerst vierenbij mijn gastgezin(vader, moeder en 2dochters)wordt volgens mij wel erg leuk, omdatze 25 familieleden uitgenodigd hebben.Zalwaarschijnlijk een grote barbecue op het dakterras van hun huis worden.Ben er ook echt wel benieuwd naar hoe het is omkerst buitente vierenin een korte broek en t-shirt :-)
Verder wou ik ook nog even zeggen hoe tof ik het vindt om jullie e-mails en reacties te lezen.Is altijd weerverassing om me mail te openen!!!
Bij deze wens ikjullie natuurlijk ookfijne kerstdagen toe enalvast een gelukkig nieuwjaar.
Zal op jullie proosten!!!!!!
Chris
lieve lieve Chris. Wat een indrukwekkende plaatjes daar in 't zuiden. STINKEND jaloers ben ik. Alhoewel..... ben me al druk aan 't voorbereiden op Bolivia. Elda geeft me spaanse les. Oef, best moeilijk hoor. Nu al 6x 1,5u les gehad. Dus ook daarin loop je weer ver vooruit neefje! Ook train ik me suf in de sprotschool en hopelijk leert Steef me dit weekend downhillen in Limburg, om je straks nog enigszins bij te kunnen houden ;
wat een ellende: staat de helft van m'n bericht er niet op! In ieder geval ben ik blij om je straks in Bolivia te zien. Maar zij de 6x 1.5u les van Elda natuurlijk een schril contrast met jouw lessen nu. Ik denk heel veel aan je wens je gezellige en warme kerst en een gezond en verrassend 2009! (ben ik nu de 1e?) kus van tante
Jeetje, je kan wel zien dat het nacht is. Stikt van de taalfouten. Maar niet minder goed bedoeld. En, nee, ik heb niet teveel gedronken. Net uit m'n werk thuis... beetje moe en boos op twee onverwachte en ongenode huisdieren (knaag,knaag). Welterusten uit nat Nieuwland
He Chris, het blijft geweldig om je verhalen te lezen en je foto's te bekijken. Je maakt echt heel wat mee, maar wel mooi allemaal. Ook heel leuk te horen dat je het ook echt naar je zin hebt en dat het een goede keuze is geweest. Eigenlijk had ik niet anders van je verwacht hoor! Geniet van alles wat je nog verder gaat mee maken en natuurlijk een hele fijne kerst, in je korte broek :-), en een heel goed, gelukkig, spetterend en verrassend 2009!
Groetjes, Natalie
hoi chris ,wij zijn blij dat alles goed met je gaat
jou verhalen en fotos zijn prachtig.
als je weer thuis ben,denk ik dat je de taal al aardig onder de knie zal hebben.
van ons een hele gezegende kerst en een goede jaarwisseling toegewenst .
groetjes van ons en tot horens. doeiiiiiiii.
Hey Chrisje,
Goed te horen dat je het zo naar je zin hebt.
Jij ook fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!!!
xxx Eefje
Ha Chris,
Klinkt allemaal weer geweldig, gave foto's ga zo door. Het is steeds weer leuk om alles te volgen.
Jij ook fijne Kerstdagen en een spetterend en bruisend 2009
Groetjes Reyer
Hi Chris,
Cool om je verhaal weer te lezen. Heb je de eerste dagen iets aan dat boekje gehad met al die plaatjes?? Wel zo prettig om uit te leggen dat je liever geen vlees oid eet ;-)
Geniet ervan daar!
Liefs en een kus
Hey guapo,
veel plezier vanavond met je "surogaat" familie aan de bbq, in het zonnetje (scheelt maar zo'n 30 graden met hier ;-) Geniet ervan!
Besos Esmeralda
Oiga!
Feliz Navidad y Próspero Ano Nuevo!
Adiós Peter en Bianca
Hé Chris,
Mooi om al je verhalen weer eens te lezen. Fijn dat je het zo goed naar je zin hebt. Bij deze wil ik je ook alvast een gezegend 2009 toewensen.
Maak er wat van!!
Groeten,
Tim
Lieve Chris,
Heel erg leuk om jou reisverhalen te lezen en zijn erg blij te horen dat je reis goed verloopt en je mooie dingen meemaakt en ziet!! Wij wensen jou natuurlijk nog een super goede tijd en reis toe en zullen je verhalen blijven volgen en aan je blijven denken!!
Voor morgen een fijne oudejaarsdag ( wordt daar ook met vuurwerk geknald? ) en wij wensen jou het aller aller beste voor 2009 toe!!
Chris, heel veel groetjes, Arie en Marja
Hoi Chris,
Heb net je mooie verhalen weer gelezen, super dat je het zo naar de zin hebt.
Wij wensen jouw een geweldig 2009!! maar dat gaat wel lukken.
Veel groetjes van Peter, Rianda, Amy en Jim XXX
XXX XXXXXXXXXX groetjes