Groetjes vanuit El Calafate
Heeeee,
Ben nu een maand onderweg en het is hier echt fantastisch. De tijd gaat echt zo snel, maar gelukkig heb ik heelveel tijd. Het is zo apart als je alleen weggaat, maar hier eigenlijk bijna niet alleen bent. Ik kies er wel bewust voor om ook veel dingen alleen te doen, want dat is toch echt wel heerlijk om gewoon lekker in je eentje van alles te genieten hier.
Oke waar ga ik beginnen heb namelijk de afgelopen 2 weken zoveel toffe dingen gedaan en gezien.
Na Bariloche ben ik door gegaan naar Puerto Madryn. Vanuit daar wou ik namelijk graag naar Peninsula Valdes om onder andere walvissen te zien. Zoals jullie op de foto's kunnen zien is die wens prima uitgekomen. We zijn ongeveer een volle dag met een busje het eiland rondgereden. Jeetje wat was dat indrukwekkend echt genieten. Het hostel waar ik zat in Puerto Madryn lag 1 blok van het strand dus dat was ook prima vertoeven! De eigenaar gaf daar toevallig een bbq, als vegetarier zijnde is dat natuurlijk niet echt interessant. Maar de lokale rode wijntjes smaakte prima en zoals op de foto te zien was het een erg gezellige bende!
Na 3 dagen weer door gegaan naar El Calafate. Dit was echt wel een flinke rit. Eerst naar Rio Gallegos 16 uur, daar moest ik 6 uur wachten en toen nog eens 5 uur naar El Calafate. Het is zo bizar als je uit het raam van de bus kijkt veranderd het uitzicht gedurende de 20 uur niet dat is echt zo bizar. Alleen maar uitgestrekte vlakten. Bij aankomst in El Calafate gelijk een bustour geregeld naar de Perito Moreno glacier. Dit was echt bijzonder om te zien. Het is alleen zo moeilijk om de grootte van de gletsjer in te schatten omdat alles groot is daar. Hij/zij is 30 km lang, 5 km breed en steekt 60 meter boven het water uit. Echt raar want dat idee heb je niet als je er naast staat. Vanuit El Calafate ben ik met 3 anderen naar El Chalten gegaan met de bus. De eerste dag even een rustige tocht gemaakt van ongeveer 2,5 uur om een beetje te wennen aan het gevoel. De volgende dag zou het toch echt wel wat zwaarder worden. Samen met 2 amerikaanse meiden, 1 australische meisje en een nederlandse jongen de tocht gemaakt naar onder andere de voet van de Cerro Fitz Roy. 's Ochtends om 09.00 uur vertrokken en 's avonds weer rond 21.00 uur terug. Daarna kon ik ook bijna niet meer lopen. Maar het was echt genieten. Je hoeft hier in het Parque Nacional Los Glaciers helemaal gaan water mee te nemen. Voordat je het park in gaat wordt door de parkwachters uitgelegd dat al het water drinkbaar is, dus iedereen vult zijn flesjes in de riviertjes onder de gletsjers. En ja het is nog eens heel lekker ook! Ik heb trouwens echt geluk met het weer, want het is eigenlijk alleen maar goed en dat schijnt toch niet echt vaak voor te komen. Dus de uitzichten gedurende de toch waren ook echt fenomenaal. Na El Chalten weer terug naar El Calafate over de route 40 dit is de onverharde weg die door Argentinie loopt. Is al een ervaring opzich. Aangezien ik de heenweg alleen maar geslapen had, de terugweg toch echt wakker gebleven om te genieten van de omgeving!!!!
Vandaag om 16.00 uur de bus richting Puerto Natales, ben benieuwd om weer de grens over te steken omdat dit plaatsje weer in Chili ligt. Vanuit Puerto Natales wil ik verschillende tochten gaan maken in Torres del Paine. Zal wederom weer schitterend worden. Hier zal ik ongeveer 4 of 5 dagen blijven en dan via Punta Arenas naar Ushuaia. Hier hoop ik rond 10 december aan te komen. Vanuit daar vlieg ik 14 december naar Buenos Aires. Hier zal ik 3 weken lang naar een spaanse school gaan. Mijn spaans gaat opzich echt wel steeds beter. Maar zie echt uit naar die lessen want wil het echt heel goed gaan leren.
Hasta Luego,
Chris
Ola Denton!!!
Je verhaal is weer super.. Ga nu snel de foto's bekijken. Tot de berichten via hyves!!!
X
Wat een waaanzinnige foto's, het ziet er echt geweldig uit. Ben blij voor je dat je niet alleen bent en dat je zoveel mensen ontmoet. Je verhalen zijn erg leuk om te lezen misschien overwegen om reisverslagenschrijver (9x de woordwaarde bij Scrabbel) te worden.
Keep Smilling,
Henry
Hee chickie!!
Ik heb nog wat moois voor je, zal het je vanavond...ben nu nog op mijn werk.
Daan
Mmm... je hebt het ons toch wel moeilijker gemaakt dan we verwacht hadden!!
Maar toch zijn we er zeker van dat we jou foto´s gaan verslaan, wij houden wel van een uitdaging!
Je ziet ze wel verschijnen als het zover is!!
Kus Sanne en Marly